Deel deze pagina!

Opleiding Nederlandse Taal

Situatieschets

We hoeven niet te beschrijven hoe de doelgroep voor schoonmaakmedewerkers er uitziet. Voor iedereen die in dit vakgebied werkt, is duidelijk hoe en vanuit welke geledingen schoonmaakteams zijn samengesteld.

Binnen de huidige groep van medewerkers en instromende medewerkers in schoonmaakdienstverlening bestaat een zekere mate van ongeletterdheid en gemis aan kennis van de Nederlandse taal.

Sinds de inburgeringstrajecten gefinancierd worden vanuit de gemeenten en niet landelijk zien we een tendens dat de inburgeringstrajecten smaller worden en minder diepgang kennen.

De gezamenlijke werkgevers in de schoonmaakbranche hebben dit onderkend en bieden in samenwerking met de RAS (Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche) mogelijkheden om medewerkers op te leiden in de Nederlandse taal.

Seiso Opleidingen biedt deze opleiding aan, uitgevoerd door eigen trainers, waarbij we niet alleen de training verzorgen maar ook de daarbij behorende werkzaamheden als inschrijvingen, aanmeldingen, subsidieaanvragen enz.

Wij ontzorgen u als werkgever door het overnemen van de administratieve handelingen. Aanmelden is voldoende.

Kennismaking met schoonmaaktermen in de Nederlandse taal

U kiest niet alleen voor het gemak dat dit met zich mee brengt, u kiest vooral voor ons omdat de Opleiding Nederlandse Taal doorspekt is met vaktermen en schoonmaakbegrippen.

De trainers kennen het vakgebied schoonmaak en zorgen binnen de verplichte 60 lesuren voor kennismaking met de schoonmaaktermen in de Nederlandse taal. Uw medewerkers leren zo onze taal kennen, met aansluiting naar hun eigen werkveld.

Heeft u vragen en/of opmerkingen over wat Seiso u te bieden heeft? In een persoonlijk gesprek gaan we graag in op uw situatie en lichten we met plezier toe op welke vlakken wij u van dienst kunnen zijn.

Bel ons voor een vrijblijvend advies op 088 3100 200 of vul het contactformulier in.

Contact opnemen met Seiso