Deel deze pagina!

Leermiddelen in het onderwijs

Bij het aanbesteden van leermiddelen altijd vanuit kwaliteit vertrekken

Bij de aanbesteding in leermiddelen moet het leermiddelenbeleid van een school leidend zijn. Daaruit volgt ook de keuze voor een intern of een extern leermiddelenfonds.

Het gaat bij aanbesteden om de keuzes die je voorafgaand aan de aanbesteding maakt. Daarbij gaat het niet alleen om de financiƫle kant van de zaak, maar ook om de organisatie eromheen.

De keuze voor een intern of extern leermiddelenfonds wordt bepaald door lokale omstandigheden en beleidskeuzes. Bij een intern boekenfonds bepaalt immers de school hoelang studiemateriaal wordt gebruikt. Maar wat kost dan de menskracht, opslag en impact op de organisatie?

Digitalisering

Naast het eigen leermiddelenbeleid, demografische ontwikkelingen of eventuele structuurwijzigingen, is de digitalisering van het onderwijs heel belangrijk. Met name bij een extern leermiddelenfonds geldt dat je goede afspraken kunt maken over mogelijke vervanging van gedrukte leermiddelen door digitale leermiddelen. Goede afspraken geven flexibiliteit in het ingroeien naar een digitaal leermiddelenbeleid.

Als laatste zijn evaluatie en monitoring belangrijke aspecten. Wij zorgen dat de contracten van (meestal 4 jaar) goed gemonitord kunnen worden. En ook groei en krimp van de onderwijsorganisatie kunnen we ondervangen.

Interesse?

Overweegt u om de aanbesteding van uw leermiddelen door Seiso te laten uitvoeren? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Heeft u vragen en/of opmerkingen over wat Seiso u te bieden heeft? In een persoonlijk gesprek gaan we graag in op uw situatie en lichten we met plezier toe op welke vlakken wij u van dienst kunnen zijn.

Bel ons voor een vrijblijvend advies op 088 3100 200 of vul het contactformulier in.

Contact opnemen met Seiso